"Pianul Călător"


Horia Mihail revine la Sala Radio în turneul Pianul Calator


A treia parte a turneului Pianul Calator 2018 se deschide miercuri, pe 25 aprilie, la ora 19:00, la Sala Radio.

În perioada 9 aprilie – 7 mai, celebrul pianist român a programat 18 recitaluri în 17 orase din tara. În a treia saptamâna a turneului, dupa recitalul de la Bucuresti, transmis în direct de Radio România Cultural si Radio România Muzical, Horia Mihail va poposi la Teatrul National din Caracal, unde se va întâlni cu unul dintre pianele calatoare, lasat acolo de anul trecut, apoi se va opri la Ploiesti, Timisoara, Tulcea, unde se gaseste un alt pian calator, la Sala Teatrelli din Bucuresti si la Sinagoga din Bistrita.

„Turneul de anul acesta este un turneu extraordinar, Best Of Pianul Calator. Alla Turca de Mozart, Sonata Lunii de Beethoven, Kinderszenen de Schumann, Rapsodia Româna nr. 1 de Enescu – sunt convins ca orice român a ascultat cel putin o data în viata aceste slagare, chiar daca poate nu le-a bagat în seama. Alegerea acestui repertoriu reprezinta chemarea mea catre publicul largit, atât pentru cei neobisnuiti cu salile de concert, cât si pentru melomanii adevarati. Este de fapt un îndemn la «unire», la uniunea într-o sala de spectacol a spiritelor celor prezenti. Oare nu sala de spectacol este singurul loc în care, nestiind absolut nimic despre cel de lânga noi, îl respectam, îl tratam cu consideratie si ne bucuram sufletele împreuna. Eu unul cred ca România centenara este nevoita sa se îndrepte catre acest tip de abordare, care nu are legatura cu ambitii si veleitati personale, ci cu dezvoltarea armonioasa a unei natiuni”, ne-a spus Horia Mihail.

Pianul Calator editia a opta marcheaza 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregatit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann si George Enescu. Programul muzical al recitalului cuprinde W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca, L. van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor – Sonata lunii, R. Schumann: Kinderszenen, op. 15, G. Enescu: Rapsodia I (prelucrare de G. Enescu). Amanunte pe www.pianulcalator.ro.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecventele Radio România Cultural si Radio România Muzical din tara si în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele si abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor si Corurilor Radio se pot achizitiona on-line prin reteaua www.bilete.ro. Acestea se pot achizitiona si la casa de bilete a Salii Radio si sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Postei Române semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos si Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


Itinerar:

Luni, 9 Aprilie, ora 19 – Arad, Teatrul Ioan Slavici
Marti, 10 Aprilie, ora 19 – Oradea, Sala Filarmonicii
Miercuri, 11 Aprilie, ora 19, Alba Iulia, Casa de Cultura
Joi, 12 Aprilie, ora 19 – Deva, Sala Pro Arte
Vineri, 13 Aprilie, ora 19 – Sf. Gheorghe, Centrul de cultura Arcus
Duminica, 15 aprilie, ora 19 – Brasov, Sala Patria
Miercuri, 18 Aprilie, ora 19 – Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu
Joi, 19 Aprilie, ora 19 – Roman, Casa de cultura
Vineri, 20 Aprilie, ora 19 – Suceava, Teatrul Matei Visniec
Sâmbata, 21 Aprilie, ora 19 – Tecuci, Ateneu
Duminica, 22 Aprilie, ora 19 – Slatina, Centrul Cultural Eugen Ionescu
Miercuri, 25 Aprilie, ora 19 – Bucuresti, Sala Radio
Joi, 26 Aprilie, ora 19 – Caracal, Teatrul National
Vineri, 27 Aprilie, ora 19 – Pitesti, Centrul Multifunctional
Sâmbata, 28 Aprilie, ora 18 – Timisoara, Sala Capitol
Joi, 3 Mai, ora 19 – Tulcea, Teatrul Jean Bart
Vineri, 4 Mai, ora 19 – Bucuresti, Sala Teatrelli
Marti, 8 Mai, ora 19 – Bistrita, Sinagoga.

Program muzical:

W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca

L. van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor – Sonata lunii

R. SchumannKinderszenen, op. 15

G. EnescuRapsodia I (prelucrare de G. Enescu)

Amanunte pe www.pianulcalator.ro.


Producatori: Accendo, The Culture Hub, Pro Contemporania

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional.

Sponsori: JTI, Erste Private Banking - serviciu oferit de BCR, ALRO Slatina, Ade Gas Oil, Sense, Senia Music.

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio România, Primaria Municipiului Bucuresti, Creart, Teatrelli, Centrul Municipal pentru Cultura Arad, Teatrul clasic Ioan Slavici Arad, Filarmonica din Oradea, Municipiul Alba Iulia, Centrul Cultural Dragan Muntean Deva, Primaria Municipiului Deva, Centrul de Cultura Arcus, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Casa de Cultura din Roman, Teatrul Matei Visniec din Suceava, Fundatia Pelin - Educatie fara frontiere crestin europeana din Tecuci, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Asociatia Culturala Center Inter Art, Primaria Slatina, Asociatia Fiii si Prietenii Caracalului, Teatrul National din Caracal, Filarmonica Pitesti, Filarmonica de Stat din Brasov, Filarmonica din Timisoara, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Centrul judetean pentru cultura Bistrita, Sinagoga din Bistrita.

Parteneri media: Radio România Actualitati, Mediatrust, România TV, Liternet, Agentia de carte, Observator cultural, Miscarea de rezistenta, Smart FM, MKlasica, Accent TV.