"Pianul Călător"

Presa - 2011

"Pe urmele lui Franz Liszt''

După succesul repurtat în turneul național care a cuprins 12 orașe din România, proiectul "Pianul călător" își gasește o binemeritată încununare prin apariția, la Editura Casa Radio, a unui CD intitulat "Pe urmele lui Franz Liszt'', ce va fi lansat marți, 13 septembrie 2011, ora 19.15, la standul Radio România Cultural din piața festivalului George Enescu. [...]

>> Citește


Pianul călător a rămas pentru trei ani la Mediaș! (Agenția de Carte)

Pianul Călător a ajuns joi, 21 aprilie 2011, la Mediaș, unde pianistul Horia Mihail a susținut ultimul său concert de pian dintr-o serie de 12 ce au avut loc în diferite orașe din România. Pianul Călător a fost un proiect care a luat naștere în studiourile Radio România și care avut drept scop încredințarea unui pian pentru o perioadă de trei ani unei comunități în care nu există un astfel de instrument pentru a putea fi folosit în spectacole și concerte. AgențiadeCarte, unul dintre partenerii media ai proiectului, vă prezintă un reportaj amplu al evenimentului final de la Mediaș. TVR Cultural va difuza recitalul de la București al lui Horia Mihail pe 24 aprilie 2011, în prima zi de Paște. [...]

>> Citește


Horia Mihail după Alba Iulia

Alba Iulia la Casa de Cultură a Sindicatelor. Finalul celui de-al treilea recital. Horia Mihail a fost aplaudaț felicitat și a oferit zeci de autografe. Vizibil obosiț în cabină, își face timp pentru un scurt interviu.. [...]

>> Citește


Drumul "pianului călător", aproape de final (evz.ro)

Proiectul "Pianul călător", inițiat de Radio România Cultural și Asociașia Culturală Accendo, pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Franz Liszt se apropie de final. Primele reprezentații, susținute de pianistul Horia Mihail, exclusiv cu muzica creată de Franz Liszt au avut loc la Sibiu, Târgu Mureș, Brașov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Iași și București. [...]

>> Citește


Horia Mihail, pianistul călător (Adevărul)

Proiectul muzicianului român poate fi decodificat în mai multe registre. Faptele sunt clare: 1-21 aprilie. 12 dintre cele mai frumoase orașe din România. Horia Mihail, pe urmele lui Franz Liszt. [...]

>> Citește


Fervoarea unui compozitor romantic și grația unui pianist de azi - Pianul călător la Sala Radio

La 200 de ani de la nașterea sa, Franz Liszt le oferă el însuși, în mod indirecț un dar neprețuit melomanilor din România. Nu este deloc o metaforă: cine știe când și cu ce alt prilej ar fi ajuns la Mediaș acest pian recondiționat? Înainte de a-și împlini însă destinul "sedentar", pianul se bucură o lună întreagă de un adevărat deliciu nomad: de la Sibiu, orașul în care și-a început turneul pianistul Horia Mihail - căci, până la urmă, despre el este vorba - până la Mediaș, instrumentul salută regal publicul din orașe mai mari sau mai mici, care are în comun aceeași pasiune în fond, imposibil de cuantificaș pentru muzica clasică. [...]

>> Citește


Pianul Călător pleaca alaturi de Horia Mihail de la Sala Radio

Muzica lui Liszt înseamna poezie, înseamna vibratie, înseamna emotii la intensitate maxima. Exact cum a redat-o Horia Mihail în seara de 15 aprilie 2011, în cadrul celui de-al saptelea recital din turneul Pianul Călător. Publicul prezent în Sala Radio a apreciat interpretarea pianistului, rasplatindu-l cu minute întregi de aplauze. [...]

>> Citește


Omul zilei: Horia Mihail (Jurnalul)

Pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio va susține astăzi, la Sala Radio, de la ora 19:00, un recital care face parte din turneul "Pianul călător", început la 1 aprilie.

>> Citește


La mijlocul turneului Pianul călător - de vorbă cu Horia Mihail

În această seară începeți a doua parte a turneului. Cum a fost în prima parte a turneului, Horia Mihail?

Aș putea spune că prima parte nu s-a încheiaț se va încheia după recitalul de la București, deoarece consider acest concert un punct de final, dar în același timp un punct de pornire, pentru că duminică "Pianul Călător" începe într-adevăr să călătorească alături de mine [...]

>> Citește


CONCERT SIMFONIC - Pianistul Horia Mihail a castigat pariul cu sine prin concertul integral Liszt sustinut la Liceul de ArtăeMaramureș)

Celebrele compozitii ale lui Franz Liszt s-au auzit aseara, 7 aprilie, in sala Rotary a Liceului de Arta din Baia Mare. Concertul simfonic, sustinut de pianistul Horia Mihail, a fost foarte bine primit de publicul venit in numar mare la recital. In ultimii zece ani, pianistul a cantat alaturi de alti instrumentisti, insa de aceasta data a sustinut concertul simfonic singur, "Pianul Călător" fiind de altfel primul turneu solo national care va cuprinde 12 orase din tara.

>> Citește


Horia Mihail și Pianul Călător / de Elena Vladareanu (Suplimentul de Cultură)

Un pian va calatori, aproape toata luna aprilie, prin douasprezece orase din Romania, pentru a ajunge intr-un final - pe 21 aprilie - la Mediaș unde va și ramine. Proiectul, intitulat Pianul Călător, este o initiativa a pianistului Horia Mihail, realizata de Radio Romania Cultural. Din cele douasprezece orase in care Horia Mihail va sustine recitaluri, cinci - desi orase importante - nu au pian: Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Dumbraveni și Medias.

>> Citește


4 aprilie 2011 - Pianul Călător - debut în ropote de aplauze


Turneul "Pianul Călător" a început. Primele doua recitaluri, care au avut loc vineri, 1 aprilie, la Sibiu, și duminica, 3 aprilie, la Brasov, au fost apreciate de public și rasplatite cu minute întregi de aplauze. Spectatorii, unii veniti special din alte orase pentru a-l asculta, s-au putut bucura de un program integral Liszț sustinut de pianistul Horia Mihail.

>> Citește


2 aprilie 2011 - Turneul ''Pianul Călător - pe urmele lui Franz Liszt' a început la Sibiu


Horia Mihail a sustinut aseara, la Sala Thalia din Sibiu, primul recital al turneului "Pianul Călător - Pe urmele lui Franz Liszt". Spectatorii, unii veniti special din alte orase pentru a-l asculta, au aplaudaț au ovationaț iar pianistul s-a simtit ca un megastar:

>> Citește


Un fenomen numit "lisztomanie" - interviu cu pianistul Horia MIHAIL (Dilema Veche)

Între anii 1846 - 1847, Franz Liszt a susținut un turneu în Țările Române. Piane încă nu se mai văzuseră în această regiune, așa că și-a transportat propriul pian în orașele vizitate. Pianistul Horia Mihail pornește cu "Pianul călător" pe urmele lui Liszt. Începând cu 1 aprilie, va lansa o serie de concerte în douăsprezece orașe ale țării, printre care și București (pe 15 aprilie), ultimele cinci dintre acestea fiind orașe în care nu există piane. La sfîrșitul turneului, pe 21 aprilie, Societatea Română de Radiodifuziune va da în folosință orașului Mediaș un pian de concert.

>> Citește


Interviu pentru Radio România Cultural - 15 martie 2011

Horia Mihail, va pregatiti sa plecati într-un nou turneu prin România as vrea sa-mi povestiti cum a început totul. Plecati pe urmele lui Liszt.

>> Citește


Pianul călător și Horia Mihail / de Oltea Serban-Pârâu (Ziarul Financiar)

După opt turnee naționale în trio sau duo, pianistul Horia Mihail pornește în luna aprilie într-un original turneu solo ce va cuprinde recitaluri în 12 orașe din România, programate între 1 și 21 aprilie, pentru ultimele dintre acestea pianistul urmând să călătorească alături de pianul său.

>> Citește


În aprilie începe povestea pianului călător (Ziarul Financiar)

În urmă cu peste un secol și jumătate, Franz Liszt ajungea în țările Române într-un turneu fără precedent și venea cu pianul din vestul Europei, pentru că ca la noi nu existau asemenea instrumente.

În 2011, sunt încă multe zone în România in care pianul este ca și inexistent.

>> Citește


Pianistul Horia Mihail: "Merg pe urmele lui Liszt cu pianul călător" (Adevărul)

Pianistul Horia Mihail va organiza un turneu în 12 orașe din România, între 1 și 21 aprilie, cu un program din muzica compozitorului maghiar Franz Liszt (1811-1866). Un pian care aparține Societății Române de Radiodifuziune (SRR) va călători, alături de Horia Mihail (39 de ani), în patru orașe în care nu există un instrument performant.

>> Citește


Pianul călător - Horia Mihail pornește pe urmele lui Franz Liszt. Vezi programul turneului (Antena 3)

Pianistul Horia Mihail - solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio - va efectua un turneu de recitaluri în 12 orașe din România, pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la nașterea lui Franz Liszt. Urmând exemplul compozitorul maghiar care între anii 1846 și 1847 susținea concerte în țările române pe un pian Erard ce-l însoțea peste toț în 5 din cele 12 orase în care pianistul Horia Mihail va susține recitaluri, va avea alături un pian călător. Primele 7 concerte ale turneului vor anunța cea de a doua parte a proiectului, cea a pianului itinerant.

>> Citește


Turneu de recitaluri de pian in 12 orase din tară (Cronica Română)

Pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, va efectua un turneu de recitaluri in 12 orase din Romania, pentru a marca implinirea a 200 de ani de la nas­te­rea lui Franz Liszt. Potrivit unui comunicat al Radio Romania Cultural, primele sapte con­certe ale turneului vor anunta cea de a do­ua parte a proiectului, cea a pianului itine­rant. "Urmand exemplul compozitorului ma­ghiar, care intre anii 1846 și 1847 sus­ti­nea concerte in tarile romane pe un pian Erard ce-l insotea peste toț in cinci din cele 12 ora­se in care pianistul Horia Mihail va sustine recitaluri, va avea alaturi un pian calator", pre­cizeaza comunicatul.

>> Citește