"Pianul Călător"
RO EN

Horia Mihail si Pianul Calator se plimba prin parcurile bucurestene si revin la Sala Radio

În timp ce Horia Mihail strabatea tara încântând mii de spectatori cu muzica lui Beethoven si cu maiestria sa artistica, cel de-al treilea pian calator astepta nerabdator, la sediul Radio România (institutia ce îl va incredinta spre folosinta comunitatii locale din Tulcea) sa plece si el la drum spre destinatia finala a turneului Pianul Calator 2013.

Înainte de a parasi Bucurestiul, Pianul calator cu numarul 3 va face o plimbare prin parcurile Capitalei. De la Sala Radio, daca primavara va fi alaturi de noi, va poposi în foisoarele din parcurile Cismigiu si Herastrau, pe 13 si 14 aprilie, unde, de la ora 17.00, vor avea loc doua recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB.

Copii, parinti si bunici vor petrece o dupa amiaza de neuitat, în care muzica lui Beethoven le va însoti plimbarea sau joaca. Cei mai curiosi dintre trecatori vor putea vedea chiar momentul în care pianul calator soseste în parc, este descarcat, montat, acordat si apoi face pentru prima data cunostinta cu pianistul Horia Mihail, pe care îl va însoti, o saptamâna mai târziu, în calatoria catre o serie de orase din tara în care nu exista piane de concert performante, care sa permita sustinerea unor astfel de evenimente.

În spiritul dorintei noastre de a oferi bucurestenilor produse culturale de calitate ne-am alaturat cu entuziasm partenerilor de la Radio România Cultural în organizarea evenimentului Pianul Calator. Ne bucuram ca am putut sustine aceasta initiativa si speram ca publicul sa fie cel putin pe masura talentului lui Horia Mihail”, spune dna Mihaela Paun, directoare ARCUB.

Dupa ce se va plimba în parcuri, pianul se va întoarce la Sala Radio si tot acolo va reveni si pianistul Horia Mihail, pe 17 aprilie, cu un recital în care va interpreta sonatele Patetica, Sonata Lunii, Appassionata de Beethoven si pe 19 aprilie pentru Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian si orchestra de acelasi compozitor, pe care îl va interpreta acompaniat de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Jin Wang. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Române semnalizate Bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Cea de-a treia editie a turneului Pianul Calator, desfasurata în perioada 24 martie - 27 aprilie 2013, este organizata de Radio România Cultural si Asociatia Culturala Accendo

Traseul poate fi urmarit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecventele posturilor publice de radio.


Eveniment recomandat de Radio România

Organizatori: Radio România Cultural si Accendo

Coproducatori: TVR 2 si Radio România Regional

Partener oficial: Volkswagen - Das Auto

Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking

Parteneri: ARCUB, Societatea de Muzica Veche, Orchestrele si Corurile Radio, Continental Hotels

Parteneri media: Money TV, Radio România Actualitati, Radio România Muzical, România libera, Academia Catavencu, SPECTACULAR, Sapte Seri, Observator Cultural, Cocor, Cocor Media Channel, agentia de carte.ro, Sales Express, Business Review, Tango, Ziare.com,TV Accent Tulcea.

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Brasov,Filarmonica de stat din Pitesti, Filarmonica de stat din Timisoara, Casa de cultura din Sânnicolau Mare, Asociatia culturala Pro Bartok din Sânnicolau Mare, Primaria din Sânnicolau Mare, Filarmonica de stat din Brasov, Filarmonica de stat din Pitesti, Filarmonica de stat din Oradea,Academia de Muzica din Cluj, Filarmonica de stat din Tg. Mures, Filarmonica de stat din Sibiu, Casa de cultura din Medias, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Primaria Municipiului Tecuci, Muzeul Mixt Tecuci, Casa de Cultura Tecuci. Casa de cultura din Roman, Primaria Municipiului Roman, Sala cu orga din Chisinau, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Primaria din Tulcea


Itinerar Recitaluri:
24 MARTIE, Sânnicolau Mare, Castelul Nako, Recital (pe Pianul Calator 2)
25 MARTIE, Timisoara, Sala Capitol, Recital
29 MARTIE, Brasov, Cercul Militar, Recital
2 APRILIE, Pitesti, Casa de Cultura, Recital
5 APRILIE, Oradea, Sala Filarmonicii, Recital
6 APRILIE, Cluj Napoca, Academia de Muzica, Recital
9 APRILIE, Târgu Mures, Palatul Culturii, Recital
17 APRILIE, Bucuresti, Sala Radio, Recital

Itinerar concerte cu orchestra:
28 MARTIE, Brasov, Cercul Militar, Concert cu orchestra
11 APRILIE, Sibiu, Sala Thalia, Concert cu orchestra
12 APRILIE, Medias, Sala Traube, Concert cu orchestra (pe Pianul Calator 1)
19 APRILIE, Bucuresti, Sala Radio, Concert cu orchestra
25 APRILIE, Chisinau, Sala cu Orga, Concert cu orchestra

Itinerar Pianul Calator:
13 APRILIE, Bucuresti, Parcul Cismigiu, Recital Pianul Calator
14 APRILIE, Bucuresti, Parcul Herastrau, Recital Pianul Calator
20 APRILIE, Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu, Recital Pianul Calator
21 APRILIE, Tecuci, Casa de Cultura, Recital Pianul Calator
22 APRILIE, Roman, Casa de Cultura, Recital Pianul Calator
27 APRILIE, Tulcea Teatrul Jean Bart, Recital Pianul Calator

Contact:
Oltea Serban-Pârâu, 0744.535.089, oltea@rornet.ro
Ana Maria Spataru, 0743.123.678, anaspataru@yahoo.com